Σχετικά με το σταθμό


 Τροφοδοτείται από έναν μετεωρολογικό σταθμό τύπου Davis 6163 Wireless Vantage Pro2 Plus. Ο σταθμός αποτελείται από ένα ανεμόμετρο, ένα βροχόμετρο κι έναν αισθητήρα θερμοκρασίας-υγρασίας σε επί 24ώρου αεριζόμενο κλωβό. Όλα τοποθετημένα σε βέλτιστες θέσεις για την υψηλότερη δυνατή ακρίβεια. Τα δεδομένα συλλέγονται κάθε 2,5 δευτερόλεπτα. Η σελίδα και τα δεδομένα της συλλέγονται από το Λογισμικό Weather-Display. Η σελίδα ενημερώνεται κάθε 10 δευτερόλεπτα για την απευθείας παρακολούθηση του καιρού και κάθε 10 λεπτά για τα καιρικά δεδομένα.

Σχετικά με τη τοποθεσία

 Τα Ανω Λιόσια είναι δήμος της νομαρχίας Δυτικής Αττικής. Η πρώτη ονομασία της περιοχής ήταν Λιόνι ή Λιόσση και εδαφικά ανήκε στο Δήμο Αχαρνών μέχρι τις 6 Απριλίου 1836 οπότε μαζί με τις περιοχές Ζεφύρι, Καματερό, Χασιά (Φυλή) και Ασπρόπυργο (Καλύβια) σχημάτισαν το Δήμο Χαστιάς (Χασιάς). Στις 11 Αυγούστου 1912 τα Ανω Λιόσια έγιναν Κοινότητα με την επωνυμία Παλαιά Λιόσια (Ανω). Στις 13 Μαΐου 1972 προήχθη σε Δήμο με τη σημερινή επωνυμία.

 Βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα της Δυτικής Αττικής, ανατολικά της Ελευσίνας, νοτιοανατολικά της Θήβας, νότια-νοτιοανατολικά της Χαλκίδας, και περίπου 15 χλμ βόρεια της Αθήνας. Τα Ανω Λιόσια εκτός από τα βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά τμήματα έγιναν κυρίως από γεωργικές εκτάσεις. Η οροσειρά του Αιγάλεω είναι νοτιοδυτικά τους. Η καλλιέργεια βοσκοτόπων, ελαιώνων και η μικτή καλλιέργεια ήταν κάτι κοινό. Η αστική ανάπτυξη αντικατέστησε ένα μεγάλο μέρος της γεωργικής γης μεταξύ του 1970 και του 1990. Σήμερα, το ήμισυ της δημοτικής ενότητας είναι αστικοποιημένο ή κατοικημένο. Βραχώδες τοπίο με θάμνους κυριαρχεί στο υπόλοιπο της γης.

 Τα Ανω Λιόσια ξαναχτίστηκαν μετά τον II Παγκόσμιο Πόλεμο και τον ελληνικό εμφύλιο. Στις 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 14:56 έγινε ο ισχυρός σεισμός των 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο στην ημιορεινή περιοχή της Πάρνηθας, με εστιακό βάθος περίπου 10 χλμ. Ο δήμος υπέστη τις μεγαλύτερες και βαρύτερες ζημιές σε σχέση με τους υπόλοιπους δήμους της Αττικής. Το 11ο Διεθνές Τουρνουά Σκακιού πραγματοποιήθηκε στα Ανω Λιόσια το 2001. Επίσης, ένας σημαντικός αριθμός των Ρομά ζει σε προάστιο της περιοχής. Στα Ανω Λιόσια τερματίζουν οι γραμμές της ΕΘΕΛ Β12 από Αθήνα. Η Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Κορμός) είναι η αφετηρία ή στάση γραμμών για περιοχές όπως τις Αχαρνές, τον οικισμό Γεννηματά, αλλά μέχρι την Ελευσίνα και το Θριάσειο νοσοκομείο. Επίσης ο προαστιακός (Κιάτο-Αεροδρόμιο) εκτελεί στάση στα Ανω Λιόσια.

Σχετικά με τη σελίδα

Αυτή η σελίδα βασίζεται σε πρότυπο από CarterLake.org με μετατροπή σε κώδικα PHP από Saratoga-Weather.org. Πολλές ευχαριστίες στον Kevin Reed του TNET Weather για την εργασία στα πρότυπα του Carterlake, και το σχεδιασμό για την κοινή διαχείριση της σελίδας σε κώδικα PHP. Πολλές ευχαριστίες στον Mike Challis του Long Beach WA για την γεννήτρια κατασκευής γραφικών διεύθυνσης ανέμου, Εναλλάκτη Θεμάτων και τη βοήθεια μορφοποίησης αυτών των προτύπων με κώδικα CSS. Πολλές ευχαριστίες στον Ken True του Saratoga-Weather.org για την απεικόνιση του πίνακα συνθηκών με κώδικα AJAX, του κεντρικού πίνακα και την ενσωμάτωση του TNET Weather common PHP site design για αυτήν τη σελίδα. Επίσης πολλές ευχαριστίες στον Αθανάσιο Τσιουκανάρα του meteothes.gr για τα αρχεία ελέγχου της Ελληνικής μετάφρασης.

Το πρότυπο αρχικά βασίστηκε στο Designs by Haran.

 ♦     ♦     ♦     Ποτέ μη βασίζετε κρίσιμες αποφάσεις σ'αυτές ή οποιεσδήποτε πληροφορίες καιρού από το Internet     ♦     ♦     ♦